Afbeelding

5 x Inspiratie voor onder de terrasoverkapping

Advertorial

Een terrasoverkapping inrichten is natuurlijk een leuke uitdaging. Het moet er sfeervol en smaakvol zijn, maar ook praktisch. Hoe beter deze ruimte ingevuld wordt, hoe vaker bewoners ervan genieten.

Bij voorkeur gebeurt dit het hele jaar door. Onderstaande ideeën zijn niet voor niets de meest voorkomende items onder een terrasoverkapping.

De onmisbare loungeset
Heerlijk onderuitzakken, in de zomer in je zwemkleding en in de winter onder een dekentje, daar denken we als eerste aan bij een terrasoverkapping. Er zijn diverse soorten hoekbank loungesets die dit mogelijk maken, comfortabele banken die zich prima lenen voor standje bijna-horizontaal. Of helemaal horizontaal, want het is verleidelijk om hierop een tukje te doen, in de frisse lucht. Hoe dan ook heeft woon- en tuinspecialist Heuts een zeer ruime sortering aan loungesets.

Doeken en andere accessoires
Vanzelfsprekend blijven de wanden niet kaal. Om de gezelligheid een boost te geven hangen we sierlijke doeken en wandkleden op, zetten we beeldjes neer en zorgen bijzettafeltjes voor net zo’n huiselijke sfeer als in de woonkamer. Maar dan net anders, want we zitten hier ‘buiten’. Voor de verwarming in de winter bouwt de één een open haard in, de ander zet een vuurkorfje neer. In de zomer is een ventilator die wat frisse lucht door de ruimte blaast een tip, zeker als er onder de overkapping thuisgewerkt wordt.

Intex spa
Het ligt eraan hoe groot deze ruimte is, maar wanneer het aantal vierkante meters dit toelaat, is een eigen spa geen onrealistisch idee. Hoe heerlijk is het om na een lange dag op kantoor onderuit te zakken in het weldadige, masserende water van de opblaasbare Intex spa? Het al genoemde online warenhuis Heuts realiseert deze droom in no time.

Televisie kijken, waarom niet?
Mits de overkapping waterdicht is, kan er aan een wand een televisie gemonteerd worden. Vanaf de loungeset of vanuit de spa televisie kijken, waarom ook eigenlijk niet? Dit is allang geen uitzondering meer onder menige overkapping. Extra tip: zet iets aan dat het brein niet al te veel prikkelt. Liever een sitcom of romantische film dan het journaal of een diepgravende talkshow.

Natuurlijk: planten en kruiden
De terrasoverkapping krijgt de sfeer van een echte orangerie met een aantal (kruiden)planten. Er zijn veel soorten groen die gebaat zijn bij wat schaduw, deze kunnen er prima neergezet worden. Dat is de originele functie van een orangerie, die oorspronkelijk bedoeld was voor het ‘s winters stallen van zomerplanten.

Uit de krant