Afbeelding

3 belangrijke certificaten voor ICT’ers om te behalen

Advertorial

ICT’ers moeten een hoop kennis bezitten om hun vak te kunnen uitvoeren. Daarbij gaat het om het bijhouden van alle ontwikkelingen die aan de lopende band blijven plaatsvinden, maar natuurlijk om belangrijke basiskennis die verschillende aspecten van het vakgebied dienen. In het kader daarvan zijn er aantal belangrijke certificaten die je als ICT’er kunt behalen. We bespreken drie van die belangrijke certificaten in dit artikel.

MD-101 certificaat

Bij het MD-101 certificaat draait het om het kunnen ontwikkelen, beheren en beveiligen van een moderne desktopomgeving. Bij het behalen van het MD-101 certificaat leer je verschillende enrollement methodes begrijpen en uitvoeren door middel van Windows AutoPilot, evenals het plannen en configureren van Windows Update policies. Ook leer je hoe je een Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) strategie moet plannen en hoe diverse beveiligingstools voor apparaten en data te benoemen. Kortom, met je MD-101 op zak beschik je over veel belangrijke basics die je nodig hebt als ICT-professional.

MD-100 certificaat

Na het behalen van het MD-100 certificaat heb je Windows 10 desktops installeren en configureren in een organisatorische omgeving erbij gewonnen als expertise. Je leert hoe Windows devices moet installeren en personaliseren en hoe je Windows moet configureren. Ook leer je hoe je uitleg kunt geven aan klanten over het beveiligen van Windows. En, niet onbelangrijk, je leert hoe je problemen met Windows moet oplossen. Daarnaast leer je meer over het basissysteem beheer zoals Serverrollen, Group Policy en AD. Om aan de MD-100 cursus te starten, is wel enige basiskennis van computernetwerken, OS en applicatieconcepten nodig en moet je ook al wat ervaring hebben met de Windows OS.

ITIL certificaat

ITIL biedt het fundament om de inrichting van ICT-omgevingen te standaardiseren. Tijdens het behalen van je ITIL certificaat, leer je om te gaan met incidenten. Hoe kun je ze voor zijn en de kans op storingen in de activiteiten, services of functies voorkomen? Als er iets misgaat, hoe kun je dat dan snel en vakkundig opvolgen? Kortom, je leert om slim om te gaan met incidenten die in een IT-infrastructuur kunnen ontstaan aan de hand van een aantal best practices.

Ook nuttig om te weten: wil je graag het Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate-certificaat behalen? Dan kan dat alleen via het MD-100 en MD-101 examen. Dat is een extra reden om in één of beide van deze certificaten te investeren.

Uit de krant