Afbeelding

Zorgverzekering in Het Gooi: Inwoners betalen 4% meer premie dan gemiddeld

Advertorial

Inwoners van de regio Het Gooi betalen in 2023 gemiddeld 154,39 euro per maand voor hun zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Hiermee betalen Gooienaren 4 procent meer dan gemiddeld in Nederland. In heel het land is de gemiddelde premie voor de zorgverzekering 149,12 euro per maand.

Vaker aanvullende zorgverzekering in het Gooi

De vergelijkingssite bekeek ook welke keuzes mensen uit Het Gooi maken voor hun zorgverzekering. “In Het Gooi sluiten mensen vaker aanvullende zorgverzekeringen af”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Bijna 60 procent van de Gooienaren die voor het jaar 2023 overstapten van zorgverzekering sloot één of meerdere aanvullende verzekeringen af bovenop de basisverzekering. In heel Nederland deed 58,6 procent dat.”

Gooienaren verhogen vaak het eigen risico

Daarnaast verhogen inwoners van Het Gooi vaker hun eigen risico. In 2023 koos 40,35 procent van de Gooienaren voor een verhoogd eigen risico bij de basisverzekering. 29,42 procent koos voor het maximale eigen risico van 885 euro. Landelijk verhoogde 38,21 procent het eigen risico en koos 31,43 procent voor het hoogste eigen risico. “Sowieso verhoogde in 2023 veel mensen het eigen risico, maar in Het Gooi deden ze dat nog net wat vaker”, zegt Bulthuis. Ook valt op dat Gooienaren in verhouding wat vaker voor de tussenliggende eigen risico bedragen kozen.”

Uit de krant