De penalty van Diemen die voor de 0-1 ruststand zorgde.
De penalty van Diemen die voor de 0-1 ruststand zorgde. Foto: SV Laren

SV Laren'99 wint ook laatste thuiswedstrijd met 2-1 van Diemen

Algemeen

LAREN - Na de mooie kampioenswedstrijd en het geweldige feest daarna moest zaterdag worden aangetreden tegen het op de derde plaatst staande Diemen.

De Laren ploeg was op enkele plaatsen in de achterhoede gewijzigd en dat was in de eerste helft wel te merken. Tegenstander Diemen wilde zich niet laten afslachten en een aantal spelers ging toch wel een beetje over de schreef. Gevolg hiervan was dat Joey Franken na een half uur geblesseerd het veld moet verlaten. Het werd in de eerste helft een gevecht tussen de beide keepers die een aantal prachtige reddingen moesten verrichten. In de laatste minuut voor rust beoordeelde de iets te lankmoedige scheidsrechter een duel verkeerd en gaf Diemen een penalty. Dit buitenkansje lieten zij zich niet ontglippen en doelman Ingmar van Rosmalen (naar blijkt de minst gepasseerde doelman dit seizoen van de Nederlandse standaardteams) moest toch zwichten.
Na de rust gunde Laren de mannen uit Diemen geen punten en het spel speelde zich alleen nog af op de Diemerhelft. Eerst scoorde Rick Hoofd met het een kopbal de gelijkmaker en vlak voor tijd wist Thomas Roest, ook al met het hoofd, een corner te verzilveren. De 2-1 eindstand was volkomen verdiend. De mannen van de vertrekkende trainer Fred Roest zijn nog steeds zonder puntverlies!

Volgende week nog de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen Real Sranang.