Afbeelding

Feestdriedaagse voor Oranjevereniging Blaricum; 80 jaar oud en springlevend!

Algemeen

BLARICUM - De Oranjevereniging Blaricum, die naast activiteiten ter gelegenheid van Koningsdag en vele feestelijkheden voor en tijdens de kermisweek, ook de Sinterklaasintocht organiseert, bestaat tachtig jaar en viert dit 16de lustrum van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei.

In en rondom Het Vitus aan de Kerklaan worden voor jong en oud verschillende activiteiten georganiseerd. Speciaal voor deze dagen wordt ook de tent, welbekend van de kermisweek, aan de zijkant van Het Vitus neergezet. Op de site www.oranjeverenigingblaricum.nl en op de Facebookpagina van de Oranjevereniging staat het gehele jubileumprogramma en informatie omtrent het kopen van kaarten en het aanmelden voor de wielerronde.

Hierbij een beknopte beschrijving van het programma: vrijdag 25 mei vanaf 14.00 uur: muzikale bingomiddag met optreden van de Pauwer Girls. Kaarten á 5 euro, inclusief consumptie en petit four. Zaterdag 26 mei van 10.00 tot 15.00 uur: kinderprogramma (deelname gratis). Er zijn twee poppenkastvoorstellingen om 10.00 en 11.00 uur voor kinderen in de leeftijd van circa 6 á 7 jaar. Gelijktijdig voor de ouders en andere belangstellenden wordt op veler verzoek de film '40 jaar OVB' gedraaid. Dit is doorlopende voorstelling. Kinderen kunnen - ook op zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur - gratis ponyrijden op de Vitusweg. En tussen 13.00 en 15.00 uur verzorgt Fix Entertainment een interactief programma voor de jeugd van 7 tot en met 13 jaar. Zij zijn vooral bekend van het groot Sinterklaasspektakel in de Klaas Bout-hal in Laren. Entree is gratis. De zaterdag wordt afgesloten met een feest. Vanaf 21.00 uur gaat het dak eraf en gaan de voetjes van de vloer! De Belgische coverband The Spikes staat namelijk garant voor een dol dwaze avond en er is ruimte voor verzoeknummer. Kaarten kosten 10 euro. Minimale leeftijd 18 jaar.

Een gezellige brunch in Het Vitus is op zondag van 11.00 tot 12.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt de Blaricumse Wielerronde weer nieuw leven in geblazen. Er wordt in verschillende klassen gestreden worden voor de prijzen. De prijs in de snelste categorie is vernoemd na de laatste winnaar in 1958, Hans van Ede. Helaas is Hans overleden, maar zijn zoon Marnix en zijn vrouw Els, die de prijs gaat uitreiken, zijn aanwezig. In samenwerking met de wielerploeg van Moeke Spijkstra komt er zelfs een klasse met historische racefietsen en dito kleding. Start en finish bij Het Vitus aan de Kerklaan. Aanmelden kan via www.oranjeverenigingblaricum.nl. De prijsuitreiking van de wielerronde en een gezellige afterparty onder muzikale klanken van dj Michiel Cramer vindt plaats tussen 16.00 en 19.00 uur.

Kaartverkoop

Kaarten voor de muzikale bingomiddag, het zaterdagavondfeest en de brunch kunnen worden gekocht bij: Haarstudio5 in Winkelcentrum Bijvanck, de Blaricumse Boekhandel aan de Dorpsstraat, Albert Heijn Blaricum aan de Huizerweg en bij Moderno Hairdesign op de Braadkamp in Eemnes.

Een verzoek van de organisatie: kom alstublieft op de fiets of lopend naar Het Vitus.

Uit de krant