Afbeelding
Foto: Vaessen BV

Gemeenteraad neemt 'kloek besluit' en geeft groen licht voor Huis van Eemnes

Algemeen

EEMNES - De gemeenteraad heeft vanavond definitief groen licht gegeven voor de bouw van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel. Daarvoor wordt 'Veld 4' geofferd.

Wel heeft DorpsBelang het college gevraagd met een risicoanalyse te komen om eventuele financiële tegenslagen in beeld te krijgen. Dat heeft burgemeester Roland van Benthem beloofd. Alle partijen in de gemeenteraad leggen zich neer bij de uitslag van het draagvlakonderzoek waar 2.496 inwoners aan meededen. Bijna 80% wenste het nieuwe multifunctionele onderkomen. "We accepteren de stem van het volk", zei Jan de Zeeuw, fractievoorzitter van DorpsBelang. "We hadden binnen de coalitie van tevoren afgesproken dat de uitslag van de enquête bindend zou zijn en dat respecteren we", zei hij. "Het is ook tevens het eerste bewijs dat we de inwoners meer betrekken bij besluitvorming", voegde hij daaraan toe.

Op maandag 4 juni vindt de grondoverdracht plaats en begin juli gaat de eerste schop de grond in. In juli 2019 wordt het pand opgeleverd en in september wordt het Huis van Eemnes geopend.

Uit de krant