Afbeelding
Foto: Erwin van den Berg

Muziektent op Koningsdag weer in vol ornaat met elke avond kleinschalig muzikaal optreden

Cultureel

LAREN - De muziektent van Laren staat op Koningsdag 2019 weer te pronken. Een groepje Laarders inspecteerde de conditie van de tent. 

Bouwkundig is er niets aan de hand en de staat van onderhoud valt niet tegen. Wel moet er het nodige schilderwerk, zoals schuren, plamuren en schilderen gebeuren. Inmiddels is de tent weer gedemonteerd en ligt deze opgeslagen.

Bouwteam

Het initiatief kwam van poffertjesbakker Marcel Hilhorst en samen met Jan Vos en later Frank van Dijk, Marc de Graaf en Henk Wikkerman was het bouwteam compleet. Thijs van den Brink vroeger vanuit de gemeentewerf van de gemeente Laren nauw betrokken bij de opbouw van de muziektent kwam desgevraagd langs om wat details over de opbouw over te dragen aan de nieuwbakken bouwers.

Financiën

"Wat betreft de financien moeten we het nu hebben van donaties van betrokken Larense inwoners en ondernemers", zegt Erwin van den Berg, voorzitter van de oranjevereniging Laren. "Met de gemeente Laren moeten we in overleg voor een meer structurele oplossing. Maar dat betreft meer het eigenaarschap, de opslagruimte en een startkapitaal waarmee de goede basis voor de toekomst wordt gelegd. Maar voordat we hiermee serieus aan de slag kunnen moesten we eerst weten in welke conditie de muziektent was. Dat is op zichzelf erg meegevallen." Bijdrage leveren? Het banknummer van Stichting Feestweek Laren banknummer is: NL11 RABO 0334956765.

De bedoeling is dat volgend jaar met Koningsdag de muziektent weer in vol ornaat is te zien. Van den Berg: "We willen er dan echt weer echt een feestweek van maken. Dus de gehele week door in de avond kleinschalige muziekoptredens van bijvoorbeeld Muziekvereniging Sint Jan, Drum- en Showband MCC, Aurora, maar ook het Mannenkoort De Speuit."

De muziektent krijgt vorm.
De achterpanelen hangen.
De binnenzijde van de monumentale Larense Muziektent.
Het eerste deel van het plafond hangt.
Samenwerking ten top.
Anno 2018 pakken de bouwers er een rolsteiger bij.
De bouwers onder toeziend oog van Thijs van den Brink.
Het begin is er.
Jan Vos, Marc de Graaf, Frank van Dijk en Henk Wikkerman zetten de middenpaal op.
Een goedgemutste Henk Wikkerman met zijn oud brandweer collega Thijs van den Brink.
De constructie.
Werkoverleg.
Marc de Graaf brengt de verbindingsbalken aan.
De zijpanelen afhangen is een secuur werk.

Uit de krant