Werk Bernard Vlaar.
Werk Bernard Vlaar. Foto: PR

Feestelijke opening van Iktoon! bij BELArt

Cultureel

BEL - In het BEL Kantoor aan de Zuidersingel wordt morgen om 17.00 uur de expositie 'Iktoon!' feestelijk door Gerard Beentjes geopend. Het werk van de veertien deelnemende amateurskunstenaars is daarna nog tot en met 26 juni te zien.

In de regio wordt enthousiast deelgenomen aan Iktoon!, waarmee culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars een positieve impuls geven aan het draagvlak voor kunst en cultuur. De maand wordt regionaal afgetrapt op zaterdag 2 juni in het Raadhuis van Hilversum, dat tussen 10.30 en 16.00 uur een podium biedt aan meer dan dertig regionale verenigingen en organisaties.

'Iktoon!' betekent een maand, waarin de amateurverenigingen die elk op eigen initiatief besluiten hieraan deel te nemen, in het zonnetje worden gezet, met publiciteit, aandacht van publiek en van de media. De maand wordt afgesloten met een gezamenlijke avond vol activiteiten. Deze avond vindt plaats op vrijdag 29 juni om 18.30 uur in Spant! in Bussum.

Zowel de BEL Art tentoonstelling, als de bovengenoemde Iktoon! activiteiten in het Raadhuis en Spant! zijn gratis toegankelijk. De BEL Art tentoonstelling is tot en met 26 juni te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Uit de krant