Wie wint de felbegeerde Cor Vos beker?
Wie wint de felbegeerde Cor Vos beker? Foto: Lisa Olsthoorn

Spectaculaire menwedstrijd met honderd aanspanningen op 't Harde

Sport

BLARICUM - Stad en Lande Ruiters organiseert vrijdag 1 en zaterdag 2 juni de Samengestelde menwedstrijd op 't Harde in Blaricum. Ruim honderd aanspanningen nemen deel aan dit tweedaagse evenement en strijden tegen elkaar.

Op vrijdag wordt tussen 10.00 en 18.00 uur dressuur en vaardigheid gereden. Deze vaardigheid wordt gereden op de nieuwe Agterbergbodem op het terrein aan de Meentzoom 4.
De zaterdag staat in het teken van de marathon, die bestaat uit een wegparcours en zes hindernissen op het hoofdterrein. De eerste deelnemer wordt om 9.00 uur in de hindernis verwacht. De meest spectaculaire hindernis is die met de waterpartij. Deze hindernis is vaak de publieksfavoriet en is ook te vinden op het hoofdterrein aan de Meentzoom. De wedstrijd duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Cor Vos wisselbeker
Naast de sportieve strijd zijn er punten te verdienen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap en ook de Cor Vos wisselbeker. Deze beker wordt jaarlijks uitgereikt aan de deelnemer die de minste strafpunten krijgt. Er staat dus heel wat op het spel voor de deelnemers.

Gratis toegang
Voor bezoekers is er gratis toegang op beide dagen. Parkeren kan - eveneens gratis - langs de Meentzoom. Er is een uitgebreide catering van foodtrucks aanwezig en is er een springkussen voor de kinderen.

Uit de krant