Loets en Desirée tijdens het afscheid.
Loets en Desirée tijdens het afscheid. Foto: Gerbe van der Woude

Afscheid Loets Drent en Desirée Bleeker van bestuur Stichting Promotie Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Loets Drent en Desirée Bleeker hebben afgelopen zondag - na respectievelijk 20 jaar en 15 jaar - afscheid genomen van het bestuur van de Stichting Promotie Blaricum. Dat gebeurde op het zonnige terras van Bellevue, het thuishonk van Loets en vaste vergaderplaats van de stichting.

Stichting Promotie Blaricum is in 2001 opgericht als een afsplitsing van de Blaricumse Ondernemers Vereniging (BOV). Loets was samen met Bart de Hoog (Moeke) de oprichter van de stichting. De eerste activiteit was de succesvolle Running Lunch, toen nog onder de vlag van de BOV. De Running Lunch werd later georganiseerd in combinatie met de schilderwedstrijd. Dat werd later een eigen evenement, net als de jaarlijkse wijnproeverij en Golf & Country (golftoernooi dwars door de straten van Blaricum); dit jaar op zondag 30 september.

Met enorme betrokkenheid organiseerden zij in naam van de stichting succesvolle evenementen in Blaricum. Met de opbrengsten zijn prachtige Blaricumse initiatieven ondersteund. Zo heeft de Stichting Promotie projecten mogelijk gemaakt als het uitlichten van de Hervormde Kerk, de dorpsklok tegenover Gall & Gall en financiële bijdragen aan de Beeldbank (https://beeldbankblaricum.nl/), Historische Kring Blaricum (t.b.v. boek) en de feestverlichting in Blaricum centrum en Bijvanck (35.000 euro).

Uit de krant