Martijn Gebbink gaat aan de slag in Brussel.
Martijn Gebbink gaat aan de slag in Brussel. Foto: Bob Awick

Raadslid Martijn Gebbink stopt - Niels Rood terug in de raad

Politiek

EEMNES - Raadslid Martijn Gebbink (D66) vertrekt uit de raad van Eemnes. Hij heeft een nieuwe baan in Brussel. De raadsvergadering van 2 juli is zijn laatste. Voormalig wethouder Niels Rood, nummer twee op de lijst bij de verkiezingen van maart, neemt zijn raadszetel in.

Ook burgerlid Diny Beverwijk heeft haar werkzaamheden beëindigd, omdat ze in Bussum is gaan wonen. Als nieuw burgerlid wordt Sheila Wiering voorgedragen. Zij draait al geruime tijd mee met de fractievergaderingen van D66 in Eemnes.
Gebbink kijkt terug op een succesvolle uitbouw van D66 Eemnes. "In de afgelopen jaren hebben we kunnen bouwen aan een sterke deelafdeling, divers samengesteld met mensen op wie je kunt rekenen. Ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière in het onderwijs en dan is het goed om met een gerust hart het stokje te kunnen overgeven."
Niels Rood: "In Martijn had D66 Eemnes een leider die er een hechte club van maakte, waar iedereen welkom is. Dat moeten we zonder hem zien voort te zetten. We zitten elke maandag om zes uur op het gemeentehuis, iedereen kan aanschuiven om mee te denken. We nodigen ook actief mensen uit die betrokkenheid hebben bij een onderwerp. In de raad ga ik met Sheila mijn best doen om de ideeën en standpunten die daar gevormd worden, te delen en er meerderheden voor te vinden."

Uit de krant