Afbeelding
Foto: PR

Stichting Wandelvierdaagse 't Gooi schenkt GNR bank op Zuiderheide nabij 't Bluk

Algemeen

LAREN - De Gooise vierdaagse stevent af op een recordaantal wandelaars. "We zitten met onze inschrijvingen nu al dik 10% hoger dan vorig jaar, dus dat belooft wat", glundert voorzitter Tim Bitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi aan de vooravond van de tiende editie van het wandelfestijn, dat van 20 tot en met 23 juni gehouden wordt. In 2017 namen er 1.600 mensen deel.

Het jubileumjaar werd afgelopen donderdag op de snikhete Zuiderheide nabij theehuis 't Bluk al ingeluid met de overdracht van een eikenhouten zitbank met inscriptie aan het Goois Natuurreservaat (GNR). Bitter: "Wij mogen al tien jaar gebruik maken van hun terreinen, dus is dit een mooie aanleiding om iets terug te doen!" Rentmeester Karen Heerschop van het GNR was verguld met het cadeau en nam, samen met burgemeester Rinske Kruisinga van Laren, de jubileumbank meteen in gebruik. "Hij zit lekker", oordeelden beide dames. Waarna een verkoelende toost werd uitgebracht op de jarige wandelclub, verzorgd door Julia Lommel van 't Bluk.
 

V.l.n.r: Tim Bitter (voorzitter wandelvierdaagse), GNR-rentmeester Karen Heerschop en burgemeester van Laren, Rinske Kruisinga.

Uit de krant