De verkeersborden zitten verstopt in het groen.
De verkeersborden zitten verstopt in het groen. Foto: Paul van der Maas

Bestuurders negeren massaal éénrichtingsverkeer Kerklaan

Buurt / wijk

LAREN - Uit oogpunt van zorg voor de leerlingen van College de Brink en het gevaarlijke rijgedrag van automobilisten vraagt Kerklaan-bewoner Paul van der Maas aandacht voor de verkeersproblematiek in zijn straat. "Het is gewoon wachten op een ongeluk", zegt hij.

Volgens Van der Maas is de Kerklaan al jarenlang een sluiproute voor verkeer. "Daar wen je wel aan, maar wat nooit went is dat automobilisten het eenrichtingsverkeer negeren. Dat is echt zorgelijk." Het aantal bijna-ongevallen (zeker op de hoek De Pijl/Kerklaan) is fors, maar gelukkig bijna altijd met goede afloop, zegt hij. "De veel te hoog geplaatste en in het groen verstopte borden zijn nauwelijks te zien en de rijbaanstructuur nodigt inrijden zelfs uit. Maar de gemeente Laren gaat niets doen aan dat probleem. Een van de argumenten is dat bewoners zelf om eenrichtingsverkeer hebben gevraagd."
De Laarder weet de oplossing: "De simpelste en goedkoopste oplossing is om bij het kruispunt Ruiterweg/Kerklaan de wegstructuur aan te passen met een kromming. Weggebruikers worden dan wel gedwongen naar links de Kerklaan in te rijden in plaats van door te scheuren naar De Pijl of de Brink. We moeten er toch niet aan denken dat er een fietser of scholier geschept wordt en je zult het maar op je geweten hebben, bewust of onbewust."

Uit de krant