Afbeelding
Foto: HIP
advertorial

Zó moet het onderwijs op de middelbare school zijn!

Algemeen

LAREN - "Over een aantal weken ronden we het eerste schooljaar van De Scholen van HIP af en daar zijn we enorm trots op. Er is heel veel gebeurd in het afgelopen jaar. We nemen je graag mee in deze terugblik en naar de toekomst", meldt de directie.

Het concept van De Scholen van HIP is ontwikkeld door schooldirecteuren, orthopedagogen, ontwikkelingspsychologen, docenten en ondernemers. Geïnspireerd op het Finse onderwijs-systeem en aangevuld met jarenlange ervaring. "Het eerste schooljaar is meteen een succes gebleken."

Het gepersonaliseerde en toekomstgerichte onderwijs bestaat uit individuele lessen aangevuld met groepslessen. Groepslessen met verdiepende of verrijkende lesstof en vakoverstijgende onderwerpen. De leerlingen volgen onder andere lessen Spaans, muzieklessen, lessen fotografie, lessen over robotica en blockchain en er staat programmeren op het programma. "Ook gymlessen zijn hierin verweven: de leerlingen hebben kano gevaren, geschaatst, gedanst, geklommen, gekickbokst, bubble voetbal gespeeld en mindfulness lessen gevolgd." Alle leerlingen hebben coachingsgesprekken gevoerd en met bovenbouwers is samen naar de toekomst gekeken door hen te laten praten met een keuzecoach.

Deelcertificaten
Op De School van HIP kun je niet blijven zitten. "Wij beginnen waar jij geëindigd bent. Dit betekent dat je voor sommige vakken al wel naar het volgende schooljaar kan. Misschien blijf jij nu zitten op één of twee vakken of op slechts twee tiende punt. Dan is het zonde om het hele schooljaar volledig over te moeten doen. Als jij gemotiveerd bent, heb je de inhaalslag zo gemaakt! We maken samen een plan op maat om die laatste certificaten in de wacht te slepen. Zo ga jij geen volledige week naar school als je maar voor drie vakken examen wilt doen. Of kies je nu juist dat extra vak dat je stiekem best had willen volgen. Onze leerlingen leren om hard te werken, zelf goed te plannen, zelfstandig aan de slag te zijn, hun verantwoordelijkheid te nemen en hoe zij nu en in de toekomst hun doelen kunnen bereiken."

Voor de toekomst hebben zijn nog veel meer plannen. "We willen heel graag naar een groter pand met nog meer mogelijkheden. Kunstlessen in ons eigen atelier, gymlessen in onze eigen gymzaal of op ons eigen buitenveld en kookworkshops in onze eigen keuken."

Voor informatie: www.deschoolvanhip.nl. Telefoon 088-4008670.

Afbeelding

Uit de krant