Ook jeugd kan meedoen aan de Gooise Heideloop.
Ook jeugd kan meedoen aan de Gooise Heideloop. Foto: Ruud van der Woude

Gooise Heideloop mèt Jeugdloop

Sport

LAREN - Deze vierde Gooise Heideloop vindt plaats op zondag 26 augustus. Nieuw is de Jeugdloop over de Zuiderheide van 1,2 kilometer. In totaal zijn er drie routes.

"Gezien het recreatieve karakter kan iedereen, getraind of ongetraind, aan de overige afstanden van 5 en 10 kilometer meedoen, genietend van de Gooise natuur en de schaapskudde. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen", meldt GNR-woordvoerder Edwin van Oevelen.
De atletiekverenigingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. Van Oevelen: "Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur."De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat.
Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet. Deelnemers kunnen ter plekke kiezen welke afstand ze willen lopen. De 5 en 10 km starten om 10.00 uur en de Jeugdloop 20 minuten eerder om 09.40 uur. Omdat de Gooise Heideloop geen wedstrijd is, kan iedereen op eigen tempo meedoen. Niemand hoeft lid te zijn van een van de atletiekverenigingen. Inschrijven kan al via www.inschrijven.nl. Op vertoon van de inschrijfbevestiging per e-mail ontvangen de starters op zondag 26 augustus bij aanvang een polsbandje als bewijs van deelname. Bij de finish ontvangen zij een mooi speldje als blijvende herinnering. Vroegboekers betalen 3 euro voor de Jeugdloop en 5 euro voor de overige deelnemers. Op de dag zelf is het inschrijftarief respectievelijk 4 en 7 euro. De start is bij het St. Janskerkhof in Laren.

Uit de krant