Liesbeth Boersen in gesprek met een bewoner van de wijk Bouwvenen.
Liesbeth Boersen in gesprek met een bewoner van de wijk Bouwvenen. Foto: Gemeente Blaricum

Bijvanck en Bouwvenen worden opgeknapt

Buurt / wijk

BLARICUM - De wijken Bijvanck en Bouwvenen in Blaricum krijgen de komende 10 jaar een grote opknapbeurt om straks als kwalitatieve, duurzame wijken klaar te zijn voor de toekomst.

De gemeenteraad is akkoord met het voorstel om de wijken op te knappen en heeft groen licht gegeven voor de opzet van een eerste masterplan voor de Bijvanck en een projectplan voor de Bouwvenen.

Businesscase
Daarbij is wel afgesproken dat er eerst een businesscase wordt gemaakt om inzichtelijk te krijgen of de integrale aanpak, het gelijktijdig aanpakken van problemen, financieel haalbaar is.

De gemeente Blaricum zet hiermee de eerste stap in het verduurzamen en klimaatbestendig maken van de gemeente. Participatie zorgt er voor dat de herinrichting van de openbare ruimte aansluit bij de huidige wensen en behoeften van bewoners en ondernemers.

Hard nodig
Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Boersen: "Het is hard nodig om de openbare ruimte in deze twee wijken aan te pakken. We hebben ons sterk gemaakt voor de opknapbeurt en ik ben blij dat de raad unaniem akkoord is met de plannen. "

Uit de krant