Roby Lakatos in de Dorpskerk.
Roby Lakatos in de Dorpskerk. Foto: Codacapo Music Management

Blaricum Music Festival 'daverend succes'

Cultureel

BLARICUM - De eerste editie van het Blaricum Music Festival zit erop en was een daverend succes! De concerten in de Dorpskerk waren van een uitzonderlijk hoog niveau en zowel 'hardcore' klassiekliefhebbers als diegenen die van een muzikaal feestje houden kwamen ruim aan hun trekken.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch hoopt dat een nieuwe traditie van het Blaricum Music Festival is geboren: "Werkelijk een fantastische aanvulling op de evenementen in Blaricum. In korte tijd opgezet. Topartiesten!"

Fijnzinnig
Er waren concerten die in het teken stonden van fijnzinnig musiceren en verdieping. maar ook veel grappige, gezellige en opzwepende momenten (een paar keer ging het 'dak' er zelfs bijna af).

Gedurende het gehele festival was het prachtig weer en de hoogwaardige catering - zowel rond de ingang van de kerk als in de cateringtuin bij Achterom 1 - maakte het idyllische plaatje compleet.

Viooltalenten
De tentoonstelling over Antonio Stradivari was klein maar zeer fijn en het voor Kunsthandel Studio 2000 gecreëerde terras zag er prachtig uit.

De masterclasses van prof. Boris Kuschnir hebben een zestal Nederlandse jonge viooltalenten een grote stap voorwaarts gebracht en Tim de Vries is door de meester uitverkoren om bij hem te mogen komen studeren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant