De verlaten spullen van de Larense badgasten.
De verlaten spullen van de Larense badgasten. Foto: Politie

'Bestolen' Larense strandgangers veroorzaken zoektocht in Noordwijk

Politie

LAREN- Larense strandgangers hebben gisteren een grootse zoektocht naar een vermist stel in Noordwijk in gang gezet. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De strandgangers konden vermoedelijk door drukte hun strandspullen niet meer vinden. Zij klaagden daarop dat zij bestolen waren bij een strandpaviljoen en vertrokken naar huis.

Vermist
Toen bemerkt werd dat de strandspullen al sinds half vijf zondag verlaten waren, kwamen de kustwacht en politie massaal in actie. Gedacht werd dat het stel vermist was.

Vanmiddag postte de politie Blaricum Eemnes Laren op hun facebookpagina dat vermoed werd dat de spullen van Laarders waren. Dit na een tip uit het strandpaviljoen waar zij geklaagd hadden.

Verzoekje
"Een verzoekje van de collega's in Noordwijk. Gisteren zijn deze spullen achter gebleven op het strand in Noordwijk. Door getuigen is aangegeven dat de spullen mogelijk van mensen uit Laren zouden zijn. Men wil dit nu bevestigd hebben", meldde de Facebookpost.

Verzocht werd of de mensen zich wilden melden bij de politie in Noordwijk. Dat is inmiddels gebeurd. Zij zouden hun spullen op gaan halen bij het bureau.

Niet bewust
Het stel was zich waarschijnlijk niet bewust dat de grootschalige zoektocht, waar zeven boten van de Noordwijkse Reddingsbrigade en KNRM bij betrokken waren, voor hun op poten was gezet.

Uit de krant