Met een barbecue sloot MCC het seizoen af.
Met een barbecue sloot MCC het seizoen af. Foto: MCC

Hawaïaanse seizoensafsluiting MCC

Cultureel

LAREN Het was prachtig weer voor een seizoensafsluiting van Drum- & Showband MCC met als thema Hawaï afgelopen zaterdag.

Het pleintje bij Muziekcentrum Schering & Inslag was omgetoverd tot Beachclub. Met een heuse Tikibar, cocktails, bloemenslingers en een klein beetje zand waande menig MCC-lid zich op een tropische barbecue.

Afscheid
Tijdens het officiële gedeelte werd afscheid genomen van Joke Heerschop. Om gezondheidsredenen moet zij stoppen met tamboeren bij de vereniging.

Joke was de eerste vrouw bij MCC die echt een volwaardig lid van de A-band werd. Een tijdje is ze weggeweest, maar door haar dochters kwam ze weer bij MCC spelen.

Stoppen
Voorzitter Erwin van den Berg greep de gelegenheid aan om aan te geven volgend jaar het voorzitterschap door te willen geven. Dan is hij 10 jaar voorzitter.

Als afsluiting van het officiële deel werd de Jaap Grob Award uitgereikt. Deze ging naar degene die de meeste moeite heeft moeten doen om bij een optreden aanwezig te zijn.

Eer
Deze eer viel dit seizoen Rochelle Hoofd te beurt.  Zij heeft heel wat uurtjes vrij moeten vragen bij haar werkgever. Omdat twee van haar collega trompettisten zwanger zijn en waren dit seizoen, kwam er net wat meer druk bij haar te liggen.

Uit de krant