Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD: 'Extraatje is de burger niet gegund'

Politiek

BLARICUM - Als het aan de VVD had gelegen, kreeg elk huishouden een cadeautje van honderd euro, maar een meerderheid van de gemeenteraad denkt daar anders over. VVD-fractievoorzitter René Wiegel is teleurgesteld.

"De vergadering waarin de kadernota werd besproken is eigenlijk teleurstellend verlopen", zegt hij. "Misschien hadden we ook niet anders mogen verwachten maar de coalitie blijft uitsluitend en alleen op zichzelf gericht. De VVD heeft van harte meegestemd met het opknappen van de wijk Bijvanck. Dit is nodig en nu wij getrakteerd worden op een enorme meevaller met de afrekening van de Blaricummermeent (ruim 9 miljoen euro) is de financiële ruimte daar."
De VVD diende de motie 'Meedelen in de meevaller' in en stelde voor eenmalig 500.000 euro terug te geven aan de burgers. Wiegel: "De coalitie was mordicus tegen. Geen geld voor de burgers. De coalitiepartijen bepalen liever onderling waar het geld aan wordt besteed. Zij menen te weten wat goed voor ons is, zoals een onnodig fietspad Bergweg/Meentzoom aanleggen (aanbesteding 500.000 tot één miljoen euro), 75.000 euro in de oorlogskas storten om achterhoedegevechten te starten met de provincie en vrachtverkeer op de Le Coultredreef mogelijk maken. Wij moeten er niet aan denken. Helaas is een extraatje de Blaricumse burger niet gegund."

Uit de krant