Naar de Blaricumse feestweek, inclusief kermis, wordt altijd uitgekeken.
Naar de Blaricumse feestweek, inclusief kermis, wordt altijd uitgekeken. (Foto: Archieffoto: Bob Awick)

Blaricum klaar voor feestweek; inzet politie en boa blijft gelijk

BLARICUM - De kermisweek in Blaricum is hét hoogtepunt van het jaar. Echter, voor café Moeke Spijkstra is deze editie een dieptepunt.Het café aan de Torenlaan houdt de deur - vanwege de keukenbrand op 1 juli jongstleden - ook gesloten tijdens de kermisweek. Desondanks blijft de inzet van politie en boa gelijk, laat een woordvoerder van de gemeente Blaricum desgevraagd weten.

"Dit om dezelfde hoeveelheid publiek te kunnen managen als dat nodig is. Verder blijven ook dezelfde verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht, zoals afzettingen, omleidingen en beveiligingsinzet. Zodra we signalen krijgen dat er meer toeloop is, dus dat de bezoekersdichtheid toeneemt, wordt op last van de politie de beveiliging verhoogd. Dit is zo afgestemd met de beveiligingsorganisatie en staat ook in de verleende vergunningen."
De gemeente heeft bij een groot evenement als de Blaricumse kermis in het bijzonder aandacht voor 'crowd management', wat betekent dat de bezoekersstromen en de dichtheid ervan goed in de gaten worden gehouden. Geen polsbandje = geen drankje. Dat is één van de afspraken die gemeente Blaricum met de lokale horecagelegenheden heeft gemaakt voor bezoekers tussen de 18 en 25 jaar van de Blaricumse kermis. De bandjes zijn - na identificatie - vanaf zaterdag 18 augustus verkrijgbaar bij de muntverkoop van de oranjevereniging, Het Vitus en d'Ouwe Tak.

Kijk voor het programma op www.oranjeverenigingblaricum.nl, www.hetvitusblaricum.nl of volg de Facebookpagina van d'Ouwe Tak.

Meer berichten