De rug-aan-rugwoningen.
De rug-aan-rugwoningen. Foto: MBB Ontwikkeling

Woningen project De Houtzagerij in verkoop

Buurt / wijk

LAREN - De verkoop van de woningen van het project De Houtzagerij is gestart. Inschrijven kan tot vrijdag 24 augustus 14.00 uur. Het project bestaat uit 22 villa's, waarvan acht vrijstaand en veertien twee-onder-een-kap. Daarnaast heeft het plan twee blokjes rug-aan-rugwoningen. Een blokje van zes woningen en een blokje van acht woningen. De woningen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus. De houten kraanbaan wordt gerestaureerd en krijgt een prominente plek in de wijk.

Voor de rug-aan-rugwoningen maken Laarders die eigenlijk teveel verdienen voor een sociale huurwoning en daar nu wel in wonen maar liever de stap naar koop willen maken - de zogenaamde scheefwoners - een grotere kans dan 'buitenstaanders'. "Op die wijze kan mogelijk doorstroming op de Larense woningvoorraad bevorderd worden en kunnen mensen die in een Larense corporatiewoning (Erfgooiers en Het Gooi en Omstreken, red.) wonen met een sociale huur tot 710 euro per maand kale huur doorstromen en een volgende stap in hun wooncarrière zetten", zegt Daan Huitink, directeur MBB Ontwikkeling uit Maarssen. De rug-aan-rugwoningen worden aangeboden voor aantrekkelijke verkoopprijzen v.o.n. (vanaf 234.000 tot 260.000 euro). Huitink: "De verkoopprijzen van die woningen liggen ver onder de marktwaarde. Het betreft de woningen met bouwnummers 23 tot en met 36." Het inschrijfformulier en de bedingen met betrekking tot deze woningen zijn te vinden op www.dehoutzagerij-laren.nl. Huitink benadrukt dat MBB Ontwikkeling het recht van toewijzing behoudt. Opvallend is dat alle woningen niet gasloos gebouwd worden. "Dat heeft ons verrast", zegt Huitink. "We zaten te ver in de voorbereiding om dit nog te kunnen doorvoeren."
De Houtzagerij wordt gerealiseerd op de plek van de voormalige houthandel- en zagerij L. van Dijk en de voormalige bibliotheek; het gebied tussen Zijtak, Boekweitskorrel, Ambachtstraat en St. Janstraat.

Twee-onder-een-kap.
Het andere blokje rug-aan-rugwoningen.
Een van de villa's op het terrein aan de Zijtak.
Afbeelding

Uit de krant