Afbeelding
Foto: PR

Oogstfeest bij 't Werckpaert - Ook volgend jaar!

Algemeen

BLARICUM - Bij Zorgboerderij ’t Werckpaert van Nico de Jong en Margriet van 't Klooster werd zaterdag het Oogstfeest gehouden. Het was een samenwerking met Kiwanis Club Naarden en de dames van De Tafel van B.

Buiten op de weide is van alles te zien. Allereerst de oude dorsmachine, waar door een aantal ervaren boeren met veel enthousiasme de ene voorraad graan na de andere wordt gedorst. Nico laat vol trots zien welke mooie korrels er op deze manier uitkomen. Daar kan lekker brood van gebakken worden. Brood wordt er ook gebakken in de buitenoven bij de boerderij. De broden vinden gretig aftrek bij de bezoekers. Op de weide ook nog een imker met een bijenvolk, kippen en ganzen en enkele van de werkpaarden. Een bijzondere rol is er voor het oudste werkpaard Bram. Er is een wedstrijd waarbij het gewicht van paard Bram moet worden geraden. De schattingen lopen uiteen van 600 tot wel 1400 kg. Aan het eind van de middag wordt de uitkomst bekend gemaakt: het gewicht van paard Bram was 960 kg. Eén van de hulpboeren, Jannet, zat daar het dichtste bij, met 950 kg wint zij de prijs van de dag: een lekkere fles alcoholvrije wijn (aangeboden door TwoFood).

Als rond half zes de laatste bezoekers naar huis zijn, blikken Nico en Margriet, hun kinderen en vrienden, samen met de Kiwanis Club Naarden en de dames van De Tafel van B, terug op een zeer geslaagde middag. En de opbrengst van deze middag (bedrag nog niet bekend, red.) komt volledig ten goede aan de Zorgboerderij. Geen twijfel dat er volgend jaar weer een Oogstfeest wordt georganiseerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant