De bouw van De Eemhof gaat voorspoedig.
De bouw van De Eemhof gaat voorspoedig. Foto: Bob Awick

De Eemhof eerste 24-uurs instelling

Buurt / wijk

EEMNES - De 24 appartementen die Van der Wardt Bouw in De Eemhof in de Noordbuurt realiseert, zijn bedoeld voor mensen met dementie met een zware zorgvraag. De gemeente Eemnes investeert ruim vier miljoen euro in dit project. Zorgverlener Amaris gaat het voor lange termijn huren van de gemeente.

Het college vraagt de gemeenteraad rekening te houden met mogelijk een aanvullend krediet. Burgemeester Roland van Benthem: "We zijn een oud gebouw aan het renoveren. Dan kun je niet uitsluiten dat je iets tegenkomt. Maar tot nu toe verloopt de bouw prima."

Zorgprofiel
Het wordt de eerste 24-uursinstelling in Eemnes. "In principe gesloten", licht Van Benthem toe. Een woordvoerder van Amaris vult aan: "Voor het wonen in een zorglocatie heeft men een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een zorgprofiel geeft aan wat voor zorg iemand nodig heeft. Voor wonen in De Eemhof betreft dit een zorgprofiel 5 of zorgprofiel 7."

Vooralsnog worden de appartementen wegens een verbouwing van een zorgcomplex van Amaris Amersfoort aan de huidige cliënten van dat complex aangeboden. Wel dient het Eemnesser complex een wijkfunctie te krijgen, meent wethouder Sven Lankreijer (PvdA).

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant