Roberto Tessaro: 'Ik heb zelf ook mijn ambities en dan moet je ervaring opdoen als hoofdtrainer.'
Roberto Tessaro: 'Ik heb zelf ook mijn ambities en dan moet je ervaring opdoen als hoofdtrainer.' Foto's: Bob Awick

Roberto Tessaro: 'Vanuit verdediging de basis leggen voor goede aanval'

Sport

LAREN - Met twee vingers in de neus pakte SV Laren'99 vorig seizoen de titel in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. In de derde klasse verwacht de nieuwe trainer Roberto Tessaro zeker meer tegenstand. "We zullen meer op onze eigen helft spelen."

Tessaro neemt het stokje over van het deze zomer naar OSM'75 vertrokken clubicoon Fred Roest. De 36-jarige Naarder was voorheen actief als assistent-trainer van SDO en speelde zelf bij BFC en SDO. Nu is het tijd om de stap te zetten richting het hoofdtrainersschap, vindt Tessaro. "Ik heb zelf ook mijn ambities en dan moet je ervaring opdoen als hoofdtrainer. Als een ambitieuze club als Laren je die kans biedt, pak je die aan."

Al begin augustus begon Laren met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, al heeft de oefenmeester nog niet of nauwelijks kunnen beschikken over een complete selectie. Van belang is nu vooral om voordat de competitie over enkele weken begint iedereen fit te krijgen. Voordeel is wel dat er binnen de selectie nauwelijks wijzigingen hebben plaatsgevonden. Tessaro verwacht (uiteraard) wel meer weerstand van de tegenstanders dan vorig seizoen, toen Laren alle wedstrijden (vaak met ruime cijfers) won en de titel pakte. "De spelers moeten zich nu meer inzetten, er komen andere situaties. Maar dat is alleen maar positief. De spelers hebben er ook zin in. Er ligt natuurlijk een goede basis."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant