UIT IN Laren: ontmoeting met kunst, cultuur, club- en verenigingsleven | Laarder Courant
Tijdens UIT IN Laren krijgt het publiek een indruk van wat het mooie dorp te bieden heeft.
Tijdens UIT IN Laren krijgt het publiek een indruk van wat het mooie dorp te bieden heeft. (Foto: PR)

UIT IN Laren: ontmoeting met kunst, cultuur, club- en verenigingsleven

LAREN - Het nieuwe evenement UIT IN Laren vindt plaats in het weekend van 7 tot en met 9 september. Dan wordt niet alleen de opening van het culturele seizoen gevierd, maar presenteert ook het rijke verenigingsleven zich op de INmarkt, is het Open Monumentendag en worden de vele vrijwilligers vrijdagavond in het zonnetje gezet.

Op zaterdag 8 september organiseert de Historische Kring Laren (Burg. Van Nispenstraat) de Open Monumentendag en op zondag 9 september is er de INmarkt - de start van het culturele, sportieve en recreatieve seizoen van Laren met verrassende activiteiten voor jong en oud - in de kloostertuin van het Brinkhuis. Er worden zondag tussen 12.00 en 16.00 uur workshops, optredens en demonstraties gegeven van onder meer de brandweer, diverse sportverenigingen, de scouting en bibliotheek Laren. Ook is er een Annie M.G. Schmidt Voorleesmarathon (13.00 tot 14.00 uur).
Open Monumentendag heeft als thema: 'In Europa'. De Historische Kring Laren (Burg. van Nispenstraat 29) zoomt in op de processies in Europa, met in het bijzonder de lokale Sint Jansprocessie. Naast De Lindenhoeve en de Sint Janbasiliek zijn ook de Larense korenmolen, Villa De Wilde Zwanen, de Johanneskerk en de monumentale NPB kerk geopend. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. In De Lindenhoeve presenteert Leo Janssen om 11.00 uur de Sint Jan-quiz en leden van het Broederschap van Sint Jan geven om 13.00, 14.30 en 15.00 uur lezingen. In de Johanneskerk aan de Bij den Toren 2 is onder meer de tentoonstelling 'Geloven in vrijheid' te zien.
Het Papageno Huis houdt zaterdag 8 september een nazomermarkt. Bezoekers kunnen tussen 11.00 tot 17.00 uur genieten van leuke koopjes, handgemaakte cadeautjes, vintagekleding, kunst van unieke mensen en zelfs een pop-upkapsalon (een broer en zus knippen en scheren voor het huis). Het restaurant is open en serveert iets bijzonders. Er zijn nog kraampjes voor 10 euro te huur (www.papagenohuis.nl).
Singer luidt op zondag 9 september van 12.00 tot 17.00 uur de opening van het culturele seizoen in met twee gratis swingende soulconcerten (om 13.00 en 15.00 uur, aanmelden via www.larenjazz.nl) van 'It's a Man's World'. Op het buitenpodium in de tuin van het Singer worden tevens de nieuwe theateragenda's van het Singer, Papageno Huis, Rosa Spier Huis en het Brinkhuis gepresenteerd. Het museum is zondag tussen 11.00 en 17.00 uur voor alle inwoners van Laren gratis toegankelijk. Op het voorplein staat van 12.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen (vanaf 4 jaar) de Fiepbus, een dubbeldekker met vrolijke decoraties van Fiep Westendorp. Beneden is er voor de jongsten (4-8 jaar) een doolhof met allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Meer informatie op www.bijzonderlaren.nl.

Meer berichten