Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Grof huisvuil Eemnes per 1 januari naar Baarn

Natuur en Milieu

EEMNES - Eemnessers moeten per 1 januari 2019 hun grof huishoudelijk afval naar recyclingstation Baarn brengen. De gemeente Eemnes stopt met de inzameling.

Wethouder Sven Lankreijer spreekt van een slimme oplossing: "Wil het huidige recyclingstation op de gemeentewerf in Eemnes voldoen aan de milieueisen dan zijn aanpassingen nodig. Zo moet de vloeistofdichte vloer worden uitgebreid. Dat brengt een flinke investering met zich mee. Tegelijkertijd heeft het recyclingstation van Baarn ruim voldoende capaciteit om ook het grof afval van Eemnes te verwerken."
Mariska de Koning, wethouder in Baarn: "Het is mooi dat de gemeenten Baarn en Eemnes elkaar op dit gebied kunnen vinden. Het is een praktische en duurzame oplossing en laat zien dat we goed met elkaar kunnen samenwerken. We hebben allebei voordeel bij deze keuze."
In het najaar start de gemeente Eemnes een campagne om inwoners te informeren over het medegebruik van het recyclestation in Baarn. De recyclingstations van Eemnes en Baarn liggen hemelsbreed circa drie kilometer van elkaar. Het Baarnse recyclingstation Baarn aan de Oude Amsterdamsestraatweg 4 (nabij Nijhof) opende in 2014 zijn deuren en voldoet volledig aan de eisen van de Wet milieubeheer.

Uit de krant