Afbeelding
Foto: Plompmozes

Woordvoerders Larens Behoud verbijsterd over luchtfietserij

Algemeen

LAREN - De woordvoerders Ruimtelijke Ordening van de fractie van Larens Behoud, Karel Loeff en Bart Vos, zijn verbijsterd over de Toekomstvisie die Architectenbureau UN studio, het Mediapark en de gemeente Hilversum willen presenteren.

"Als het gaat om de bereikbaarheid is jaren geleden 50 miljoen euro geïnvesteerd in een betere bereikbaarheid. De files zijn echter niet verdwenen. Toen al werd heel duidelijk gesteld dat er geen weg over de hei zou komen. Het 'gebed zonder end' tussen Crailoo en Hilversum is een unieke verbinding voor fietsers, de Gooise natuur kan niet doorsneden worden door nog en weg", aldus Laarder Bart Vos. "Als we kijken naar vervoermiddelen dat kan je straks denken aan een uitgiftepunt voor (elektrische) fietsen op Crailoo, om het Mediapark op die manier bereikbaar te maken. Echter de meeste werknemers komen helemaal niet met de auto maar met het openbaar vervoer, en dat zit in Hilversum helaas ook al helemaal klem op twee bovengrondse sporen".

Loeff is bezorgd over de voorgenomen hoogbouw die men mogelijk wil toestaan op het Mediapark: "Torens van maximaal 78 meter! Nog 20 meter er bij en dan hebben we Amsterdamse toestanden." Het Gooi kenmerkt zich juist door bescheiden hoogbouw, waardoor de kerktorens en de tv-toren het enige markeringspunt zijn, bezien vanaf de heide maar ook vanaf het Eemland. Zonder verbetering van het openbaar vervoer is verdichting op deze manier simpelweg ondenkbaar.

Beide raadsleden verwijzen het plan daarom ook nu al naar de prullenbak. De makers hebben willens en wetens alle rapporten, zoals die van het MIRT (Meerjaren Infrastructuur en Transport) naast zich neergelegd. "Het is schadelijk dat Hilversum opnieuw wil meewerken aan groei en uitbreiding zonder te kijken naar de realiteit van de huidige bereikbaarheid en ruimtebeslag." De Laarders zullen zich inzetten voor behoud de natuurwaarden en zichtwaarden binnen het Goois Natuurreservaat, zoals ook afgesproken in het convenant over de ontwikkeling van Crailoo.

Uit de krant