De start vindt plaats bij de Woensberg.
De start vindt plaats bij de Woensberg.

2bike4alzheimer start zaterdag bij De Woensberg

Mensen

BLARICUM - De zevende editie van 2bike4alzheimer start zaterdag 22 september bij De Woensberg aan de Woensbergweg 5. Tijdens dit sportieve evenement van twee dagen fietsen teams bestaande uit 4 tot 12 personen binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft.

Door 's nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag-en-nachtritme. Met deze unieke estafettefietstocht wordt dit jaar geld ingezameld in voor onderzoek naar depressie en risico op dementie.

De routes van de vijf etappes vormen samen op de kaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie. Dit hele weekend staat in het teken van de sportieve prestaties van de deelnemers, het gezamenlijke doel waarvoor gefietst wordt én een heleboel gezelligheid.
De tocht van in totaal 400 kilometer wordt in duo's op de tandem of op een andere fiets in estafettevorm afgelegd. Er zijn steeds twee teamleden aan het fietsen. Na elke voltooide etappe melden de teams zich bij de start-, doorkomst- en finishlocatie. Het einde van de vijfde etappe is het einde van de tocht. De organisatie verwacht dat de teams op zondag 23 september tussen 10.00 en 14.00 uur finishen.

Vanaf 8.00 uur zijn alle deelnemers en supporters welkom op het terrein van De Woensberg. Om 10.30 uur is de officiële en feestelijke opening van 2bike4alzheimer. Er zijn foodtrucks voor een hapje en een drankje en is er entertainment. De deelnemende teams vertrekken rond 11.00 uur voor de eerste etappe.

Zie ook 2bike4alzheimer.nl.

Uit de krant