Het eerste elftal van SV Laren'99 samen met mascotte Wala en pupillen.
Het eerste elftal van SV Laren'99 samen met mascotte Wala en pupillen. Foto: PR

Vliegende competitiestart voor SV Laren'99

Sport

LAREN - Een vliegende start voor het eerste elftal van SV Laren'99. Op eigen veld won het team onder leiding van Robert Tessaro met 6-1 van Amstelveen/Heemraad.

Samen met de nieuwe mascotte Wala en het pupillenteam van de Week betraden de voetballers in de stromende regen het veld. Na een minuut stilte wegens het overlijden van het erelid Bep Nijhuis tastten beide ploegen elkaar af.

Het spel golfde op en neer, maar de eerste kans van de Laarders - na tien minuten - werd prima afgerond door Joris Flink: 1-0. Na een fraaie redding van de doelman van de gasten op een inzet van aanvoerder Bart Kaarsgaren werd het 2-0 middels een prachtige aanval over diverse schijven; Joey Franken schoot hard in de touwen. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0 via Wessel Roest na weer een vlotte aanval.
Na de pauze was het opletten, maar door een aantal slippertjes in de verdediging werd het toch al snel 3-1. Gedacht werd aan een offensief van de vorige seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde gasten, maar het liep toch heel anders. Laren hield het initiatief en na een uur voetbal scoorde Joris Flink zijn tweede doelpunt: 4-1. Ook Wessel Roest scoorde nogmaals: 5-1. Trainer Tessaro wisselde hierna Koen de Groot voor Joris Flink en ook Nick van Wijngaarden mocht zijn debuut maken als vervanger van Stijn Creemers. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalde de voor Bart Kaarsgaren ingevallen Thomas Roest de eindstand op 6-1.

De Pupillen van de Week benoemden na de wedstrijd Joris Flink tot 'Man of the Match', maar ook de sterk spelende Joost Knuvers en Jeroen Roest kwamen hiervoor in aanmerking. Een prima start van de competitie voor de mannen uit Laren.

Volgende week de uitwedstrijd in Hilversum tegen SV Olympia'25 op Sportpark Berestein aan het Kininelaantje. Aanvang 15.00 uur.