De Blaricumse wedstrijdploeg.
De Blaricumse wedstrijdploeg. Foto: Brandweer Blaricum

Brandweer Blaricum behaalt zilver tijdens landelijke finale

Politie

BLARICUM - De TS-HD wedstrijdploeg van Blaricum, bestaande uit bevelvoerder Paul van der Zwaan, Demian van Loo (chauffeur-pompbediende) en de manschappen Stefan Keijer, Jimmy van Riet, Anita van Zon en Toon van der Zwaan, is zaterdag in Harderwijk tweede van Nederland geworden. Daarmee lieten ze meer dan 225 ploegen uit het hele land achter zich.

"Dit is een extra knappe prestatie om met deze jonge ploeg zo'n geweldig resultaat te behalen", zegt Hans van Riet, oefencoördinator Hilversum en postcoördinator Blaricum.
Het scenario: De ploeg moet hulp bieden aan een groep leerlingen die op zaterdag een klassenavond aan het voorbereiden is voor de brugklas. Er ontstaat door kortsluiting brand in de serverruimte op de tweede verdieping, die overgaat naar de liftmachinekamer op de eerste verdieping. De post Harderwijk wordt gealarmeerd en schaalt op naar middelbrand. Een slachtoffer met ernstige brandwonden blijkt een zoon van de bevelvoerder en de broer van een van de manschappen. De Harderwijkse bevelvoerder besluit zijn ploeg niet meer in te zetten. De overdracht aan de wedstrijdploeg verloopt belabberd. Ondertussen worden personen vermist; één zit vast in de lift op de eerste verdieping en een ander op de tweede verdieping. De conciërge beschikt over de benodigde informatie, en geeft antwoord op datgene wat gevraagd wordt.
Dodenwaard wordt uiteindelijk eerste, de Defensie post ASK 4 derde en de Huizer ploeg vijfde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant