Geeft u uw statiegeld aan Hospice Huizen?
Geeft u uw statiegeld aan Hospice Huizen? Foto: PR

Statiegeldactie bij Coop Eemnes voor soepplan Hospice Huizen

Algemeen

EEMNES - Bij de Coop Minnehof Eemnes start 1 oktober een statiegeldactie voor een soepplan ten behoeve van het Hospice Huizen.

Een van de medewerkers van het Hospice Huizen heeft een mooi en bovenal heerlijk soepplan ontwikkeld. "Dit plan geeft ons veertien dagen lang elke dag een andere soep, daarna begint het plan weer opnieuw; elk van de vier seizoenen kent zijn eigen soepplan, zegt Sjaak Spanjersberg van de Vrienden van Hospice Huizen.

Gastvrijheid
"De kosten bedragen ongeveer 7,50 euro per dag, de jaarbegroting is ongeveer 2.730 euro per jaar. Het soepplan is bedoeld voor iedereen. Deze vorm van gastvrijheid wordt ten zeerste gewaardeerd door al onze gasten, hun naasten en de bezoekers. Ook voor de medewerkers en verpleging is het een welverdiende aanvulling op de lunch of zomaar een soepmomentje." Volgens Spanjersberg maakt de statiegeldbijdrage een groot verschil. De Coop Eemnes verdubbelt het gedoneerde statiegeld aan het einde van de actie.
Hospice Huizen is een verblijfplaats in de vorm van een 'bijna-thuis-huis' als uitbreiding van en differentiatie op het bestaand aanbod aan palliatieve terminale zorg in Huizen en omgeving. Een 'bijna-thuis-huis' is een hospice waar vrijwilligers hulp en ondersteuning bieden aan mensen in hun laatste levensfase (terminale fase) met een levensverwachting van drie tot zes maanden, waarbij genezing niet meer mogelijk is. Het huidige aanbod van palliatieve zorg in Huizen en omgeving is gericht op de thuissituatie. Uitgaande van een groeiende vraag naar palliatieve zorg door toenemende vergrijzing is het Hospice Huizen een passende aanvulling in de palliatieve terminale zorg. Hospice Huizen is voor alle inwoners van Huizen en Blaricum, Eemnes en Laren.

Uit de krant