Omhelzing door Iwan Walhain.
Omhelzing door Iwan Walhain. Foto: De Schaapjesfabriek

Première van prachtig theaterjuweel in Singer

Cultureel

LAREN - In Singer Laren vond zondagmiddag de landelijke première plaats van het toneelstuk 'Driving Miss Daisy'. Een hartverwarmend verhaal over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap. Er waren veel BN'ers - waaronder Tineke Schouten, Hans Croiset en Johanna ter Steege - naar Laren gekomen.

"Wat een eer dat de première van dit prachtige theaterjuweel bij ons plaatsvond", zegt Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren. "Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel en onze eigen Anna Singer, zette Miss Daisy op een zeer indrukwekkende manier neer. En niet alleen Anne Wil Blankers, maar ook Edwin Jonker en Iwan Walhain speelden fantastisch. Ik wens deze topacteurs een hele mooie tournee met dit prachtige toneelstuk", aldus Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren.

Vereerd
Actrice Anne Wil Blankers is na een korte periode van afwezigheid in goede gezondheid teruggekeerd naar het theater in 'Driving Miss Daisy' van Alfred Uhry. In 1988 won 'Driving Miss Daisy' de Pulitzer Price voor Beste Drama. De verfilming kreeg drie Oscars.

Het is de eerste keer dat dit toneelstuk in de Nederlandse theaters is te zien. Miss Daisy is een rol waar Blankers graag mee aan de slag gaat: "Ik voel me vereerd om deze prachtrol in zo'n sterk stuk te mogen spelen. Ik verheug me er enorm op om weer in het theater te staan", zei de actrice eerder.

De Vader
Komende zondag (29 september 20.15 uur) opnieuw een prachtig stuk in Singer. Hans Croiset en Johanna ter Steege spelen in 'De Vader'. In het pijnlijk-geestige 'De Vader' ziet het publiek de verwarring van iemand met alzheimer. Herinneringen en vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip te houden op zijn leven, dat stukje bij beetje uiteenvalt zonder dat hij begrijpt waarom. Zijn ziekte, onrust en paniek raken ook zijn omgeving. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die langzaam maar zeker wegglijdt in een mistige wolk?
Er zijn nog kaarten voor deze voorstelling.

Anne Wil Blankers en Edwin Jonker.
Staande ovatie voor de cast van 'Driving Miss Daisy' in Singer.
De hoofdrolspelers nemen het applaus in ontvangst.
'De Vader' is zondag te zien in Singer.

Uit de krant