Afbeelding
Foto: Bob Awick

Huizen niet gekend in wens Blaricum en Laren om naar Utrecht te gaan

Politiek

BLARICUM/LAREN - De gemeente Huizen was niet op de hoogte van het voorstel van Blaricum en Laren om een overstap te maken naar de provincie Utrecht. Dat laat zij desgevraagd weten.

Het voorstel werd gisteren in de gemeenteraad van Blaricum aangenomen met 10 stemmen tegen 4. De gemeenteraad van Laren spreekt vanavond over het voorstel.

Burgemeester en wethouders van Huizen laten weten dat zij ook niet van te voren gekend hoeven te worden in wat de gemeenteraden in de buurgemeenten gaan besluiten.

Geen standpunt
"We nemen hierover nog geen standpunt in. Het gaat hier om een verzoek van de gemeenteraden van Blaricum en Laren aan hun colleges. Omdat het zo veel als mogelijk gezamenlijk optrekken van Blaricum, Laren en Huizen in de herindelingsdiscussie het uitgangspunt is van alle drie de colleges, verwachten wij dat de colleges van Blaricum en Laren met ons in overleg zullen treden."

In Huizen is een overstap naar de provincie Utrecht nog nooit aan de orde geweest. Verder speculeren over de gevolgen van een dergelijke stap wil de gemeente niet. "Het gaat echt te ver daar nu al op in te gaan."

Uit de krant