Wethouder Liesbeth Boersen in gesprek met inwoners op de inloopbijeenkomst over de snelle bus.
Wethouder Liesbeth Boersen in gesprek met inwoners op de inloopbijeenkomst over de snelle bus. Foto: Carin van den Berg

Goede opkomst inloopbijeenkomsten snelle bus

Buurt / wijk

BEL - De projectgroep HOV in 't Gooi is tevreden met de opkomst tijdens de twee inloopbijeenkomsten die zijn gehouden in Eemnes en Blaricum over het traject van de snelle bus, in vaktermen Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) genoemd.

Nu de strijd over de route van de HOV-bus beslecht is, stonden overleg en samenwerking weer centraal tijdens de inloopbijeenkomsten. Projectmanager Arend van Dijk: "Een duidelijke verandering in het proces: we kunnen weer constructief verder en dat zorgde op beide bijeenkomsten voor een prettige en opbouwende sfeer."

Eemnes
In Eemnes bogen zich woensdag 26 september ruim 45 bewoners over het voorlopig ontwerp van de route langs Eemnes en Laren.

Belangrijkste issues daar zijn de inrit van het tuincentrum in Eemnes en de kans op overlast van geluid en licht aan de westkant van de A27. Aan de oostkant vraagt de veiligheid van de kruising busbaan en de toerit van de A27 om extra aandacht.

Blaricum
Ook bij de bijeenkomsten voor het traject Huizen-Blaricum was donderdag 27 september de sfeer gemoedelijk. Tussen 17.00 en 21.00 uur liepen een kleine honderd mensen binnen.

Voor dit deelproject staat het ontwerpproces nog aan het begin. Het tracé ligt intussen vast: de bus rijdt straks met het reguliere verkeer mee via De Meent. Op een aantal punten langs de route zijn ingrepen nodig om de doorstroming en veiligheid te kunnen garanderen. Juist daarover werd het gesprek gevoerd.

Klankbordgroepen
Een tiental belanghebbenden gaf zich op voor de klankbordgroepen die in oktober en november georganiseerd worden. Aan de hand van de opgehaalde reacties wordt dan een verdiepingsslag gemaakt als basis voor het ontwerp.

Eind dit jaar wordt een tweede serie inloopbijeenkomsten georganiseerd. Pas daarna worden de ontwerpen vastgesteld. Als de planning die er ligt uitkomt, kan het traject voor de snelle bus in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.

Uit de krant