Veel aanhangers van SV Laren'99 reisden af naar Hilversum.
Veel aanhangers van SV Laren'99 reisden af naar Hilversum. Foto: PR

Winst voor SV Laren'99 - Joey Franken scoort winnende treffer

Sport

LAREN - Het was even wennen aan het met kurkkorrels ingestrooide kunstgrasveld van de Hilversummers. De rappe aanvallers van Olympia'25 werden  goed afgestopt door de Laren verdediging onder leiding van Rick Hoofd en Wouter Bogers. Allengs kwam ook de middenvelders en aanvallers beter in het spel, maar er werd te lang door gecombineerd, zodat er vaak nog een Hilversums voetje tussen kon zitten. En kwam er een schotkans dan werd er te hoog gemikt.

Olympia'25 werd ook niet echt gevaarlijk maar in de 35ste minuut kwamen er plotseling twee mogelijkheden. Van een verre hoge bal was moeilijk te beoordelen hoe deze zou door stuiten op de ondergrond en de spits kwam alleen voor doelman Ingmar van Rosmalen. Deze redde prima, maar de volgende aanval leverde weer een kansje op. Die stevige spits wist deze bal fraai tegendraads in te koppen (1-0). Dit was ook de ruststand.

Na de thee tapte de Larense ploeg uit een ander vaatje. Er werd steviger druk gezet. Olympia'25 zag de bui hangen en probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen middels tijdrekken en het vragen om blessurebehandelingen. Dat kon Laren toch niet stoppen. Nadat enkele mogelijkheden door de prima keeper van de Hilversum waren geblokkeerd werd spits Wessel Roest in de 70ste minuut binnen het strafschopgebied over de knie gelegd. De penalty werd door Joey Franken hard ingeschoten. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar de winnende treffer. En deze kwam aan de Laren-zijde. Weer moest Wessel Roest middels een body check afgestopt worden. Naast een gele kaart leverde dat ook een penalty op. En ook nu was het Joey Franken die scoorde (1-2). De extra speeltijd werd nog spannend maar de Laarders gingen juichend van het veld. De koppositie met zes punten uit twee wedstrijden wordt gedeeld met drie andere ploegen.

Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen CTO uit Duivendrecht, waar onder anderen oud-profvoetballer Kiki Musampa speelt. Aanvang 14.30 uur.

Joey Franken scoort de 1-2.