Afbeelding
Foto: WBV Van Erfgooiers

WBV De Erfgooiers gaat fuseren

Buurt / wijk

LAREN - Woningbouwvereniging Van Erfgooiers, club van 276 huurders en circa honderd niet-hurende leden en bestuurd door vrijwilligers, gaat fuseren met Het Gooi en Omstreken. Om tot een fusie te kunnen komen moet de vereniging worden omgezet in een stichting.

"Door gewijzigde wet- en regelgeving wordt het ons schier onmogelijk gemaakt aan alle eisen te voldoen. Daar heb je professionals voor nodig, die wij nu inhuren om de processen conform eisen te laten verlopen. De kosten die met die inhuur gepaard gaan, moeten we betalen uit de huuropbrengsten. Dit is een onevenredig groot deel en gaat ten laste van ons bestedingsbudget, waardoor andere zaken op de plank blijven liggen", licht voorzitter Marijke Willemsen toe.
"Bij de keuze van een fusiepartner hebben wij gezocht naar een professionele organisatie die nauw aansluit bij onze betrokken werkwijze en laagdrempeligheid voor onze huurders. Wij zijn ervan overtuigd dat Het Gooi en Omstreken deze kwaliteiten in huis heeft. Voor de huurders bestaat tevens de mogelijkheid om energetische maatregelen aan de woning toe te laten passen zonder dat hier huurverhoging tegenover staat. Wij zouden dit als kleine organisatie nooit kunnen verwezenlijken zonder huurverhoging." Voor de leden betekent dit het einde van hun lidmaatschap en invloed in de algemene ledenvergadering.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant