Gitte Spee en Singer pakken uit tijdens 64e Kinderboekenweek | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Singer Laren

Gitte Spee en Singer pakken uit tijdens 64e Kinderboekenweek

LAREN - De 64ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 3 tot en met 14 oktober. Het thema is 'Vriendschap' en het motto 'Kom erbij!'. Er zijn tal van activiteiten in de dorpen, bij de boekhandels en de bibliotheken, maar de Larense kinderboekenschrijver en illustrator Gitte Spee en Singer Laren pakken helemaal uit in de Kinderboekenweek. In het Singer Atelier zijn tot en met 28 oktober de originele illustraties - gemaakt door Spee - uit het prentenboek 'Pim in Singer Laren' te zien en ook vindt de première plaats van 'Pim de voorstelling'.

In het kinderboek 'Pim in Singer Laren' wordt de zwerfkat Pim geïntroduceerd. Op een dag valt Pim in het water en wordt hij door wilde zwanen gered. Zij brengen hem naar Singer Laren waar hij een spannend avontuur beleeft met zijn nieuwe dierenvrienden.
In de maand oktober kunnen kinderen iedere werkdag van 14.00 tot 17.00 uur, in de herfstvakantie en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur op bezoek komen in het atelier waar ze zelf een vriend voor Pim op papier mogen zetten. De mooiste tekeningen winnen een gesigneerde prent van Gitte Spee.
Vandaag leest Gitte Spee - onder muzikale begeleiding - in het theater kinderen uit groep 3 van de basisscholen in Laren en Blaricum voor. Op zondag 14 oktober om 15.00 uur zijn alle kinderen welkom. Toegang 5 euro.
Niet alleen 'Pims Atelier' heeft vandaag zijn première, ook is vandaag - voor genodigden - voor de eerste keer 'Pim de voorstelling' te zien. "Voor de feestelijke lancering van het kinderboek in september 2017 componeerde Nico Schimmel muziek bij het verhaal. Gitte Spee heeft toen buiten in de tuin, onder muzikale begeleiding, haar boek voorgelezen. Dit was zo leuk dat er plannen ontstonden voor een kindervoorstelling in het theater", aldus Tessa van Deijk, verantwoordelijk voor de educatie binnen Singer Laren.
Ieder karakter uit het boek wordt verbonden aan een muziekinstrument en heeft een eigen herkenbaar motief. Zo klinkt Pim als een klarinet, muis als dwarsfluit en worden de drie zwanen door de hoorn vertolkt. Van Deijk: "'Pim de voorstelling' is een bekroning op de samenwerking met Gitte Spee. Dankzij Nico Schimmel is het een prachtig muziekstuk geworden en maken kleine kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met verschillende instrumenten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>