Door een KPN-glasvezelbreuk ondervinden de BEL-gemeenten veel last.
Door een KPN-glasvezelbreuk ondervinden de BEL-gemeenten veel last. Foto: PR

Grote storing KPN, maar meeste publieksbalies van BEL-gemeenten weer open

Algemeen

BEL - De KPN storing bij de BEL-gemeenten is nog altijd niet opgelost. Met wat kunst- en vliegwerk zijn noodoplossingen getroffen waardoor vanmiddag in ieder geval de publieksbalies weer open konden.

Morgen zijn ook andere diensten, zoals de bouwbalie weer actief. Ook het Wmo-uurtje gaat gewoon door. "Op de belangrijkste onderdelen voor onze inwoners zijn we weer aan de slag", zegt een woordvoerder van de BEL-gemeenten. Ook het telefoonverkeer doet het weer. De afdeling Burgerzaken op het gemeentehuis in Blaricum gaat donderdag 4 oktober niet open. Burgerzaken in het BEL-kantoor in Eemnes is wel volgens reguliere tijden geopend. Voor de werknemers van de BEL Combinatie is het minder gunstig. "We kunnen niet inloggen op het systeem, waardoor reguliere werkzaamheden blijven liggen. Vanuit huis werken lukt wel, dus dat gebeurt ook." Mensen met afspraak zijn afgebeld en met hen is naar een nieuwe datum en tijd gezocht.

De storing van de KPN begon gistermorgen. Ergens bij Amsterdam is een belangrijke glasvezelkabel doorgestoken. Niet alleen Laren, Blaricum en Eemnes van digitaal van de buitenwereld afgesloten ook andere gemeenten en bedrijven kampen met dit euvel. Het is nog niet duidelijk wanneer de problemen bij KPN zijn opgelost.

Uit de krant