De winnaars!
De winnaars! Foto: PR

Arno van Dijk uit groep 7 is 'Voorleeskampioen van de Ploeg'

Cultureel

LAREN - Arno van Dijk, leerling uit groep 7 van o.b.s. de Ploeg, heeft de titel 'Voorleeskampioen van de Ploeg' in de wacht gesleept.

Tijdens de Kinderboekenweek werd door de kinderen van groep 5 tot en met 8 hard geoefend met voorlezen. In deze groepen werden voorrondes gehouden voor de voorleeswedstrijd. Vandaag, 12 oktober, streden de vier groepskampioenen in de finale om de titel.

Een deskundige jury, bestaande uit Sil Wijnvoord (bibliotheek Laren), Beja van Dijk (schoolbibliotheek), Ruud Philips (directeur van de school) en Vincent van Aggelen (groepsleerkracht) had de zware taak om uit de vier super goede voorlezers, de voorleeskampioen te selecteren. Dat is dus Arno van Dijk geworden. Alle groepswinnaars kregen een mooie prijs; een kinderboek en een medaille.

De kinderen van de Ploegmaatjes en de groepen 1/2, genoten donderdag van een educatieve voorstelling over het prentenboek 'De Kleine Walvis' door Stichting Potitco. Deze kinderen beleefden op een interactieve manier hoe belangrijk het is om vriendjes te hebben.

Voorlezen op De Ploeg.

Uit de krant