Matthijs van der Gugten: 'Ik concurreer volledig op kwaliteit en niet op prijs.'
Matthijs van der Gugten: 'Ik concurreer volledig op kwaliteit en niet op prijs.' Foto: Bob Awick

Geluk van de mens zit 'm ook in de juiste beweging en gezonde voeding

Mensen

BLARICUM - Matthijs van der Gugten (41) is personal trainer en lifestylecoach. Hij is zich bewust van het belang van vitaliteit nu en later.

Wie overgewicht heeft, heeft een verhoogd risico op ziektes als kanker en diabetes. En het eten van rood vlees en vooral bewerkt vlees, zoals salami, kan bij regelmatige inname het risico op kanker vergroten. Dat zegt Matthijs van der Gugten, eigenaar van Train2B in Blaricum.

Dat betekent niet dat je slechts trendvoedsel mag eten, maar - volgens hem - is 40% van alle gevallen van kanker te voorkomen door gezonde voeding en een gezonde leefstijl. "Eet daarom bijvoorbeeld minimaal tweeënhalf ons groenten per dag. Daar zitten zo veel meer bioactieve stoffen in die je niet in vitaminepillen terugvindt. Blijf dus in de supermarkt eens langer staan op de groenteafdeling en laad daar je winkelkar vol." Een gezondheidsgoeroe noemt hij zichzelf niet - ook hij gaat met zijn kinderen weleens naar de McDonald's - maar het eten van een zak chips raadt hij af.

Missie
Met zijn bedrijf richt Van der Gugten (41) zich vooral op mensen van middelbare leeftijd en senioren, maar hij begeleidt ook vrouwen naar, tijdens en na een zwangerschap. Zijn missie is om het beweeg- en voedingsgedrag van mensen positief te beïnvloeden zodat ze ervaren hoe het anders kan; ongeforceerd en effectief. Op deze manier wil hij een bijdrage leveren aan de gezondheid en het geluk van mensen. Hij zet in op optimaal resultaat. Zijn cliënten kunnen terecht in een mooie sportruimte aan de Brinklaan 9a. Daar wacht hen - indien gewenst - individueel of in klein groepsverband een op maat gemaakte training. Niet te vergelijken met een reguliere sportschool. "En daar hangt een prijskaartje aan", zegt Van der Gugten eerlijk. "Ik concurreer volledig op kwaliteit en niet op prijs. Maar de mensen krijgen er het driedubbele voor terug." Behalve het verminderen van het risico op kanker en op hart- en vaatziekten zorgen juiste beweging en voeding voor het afremmen van botontkalking en spierafname. En door het krachtniveau op peil te houden, blijft het lichaam sterk. "Dan hoef je niet te vallen, maar struikel je hooguit. Je blijft je leven lang mobiel.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant