Promotiebeeld van de stichting onder het motto 'Greetings from Gardens of Amsterdam'.
Promotiebeeld van de stichting onder het motto 'Greetings from Gardens of Amsterdam'. (Foto: Stichting Gooise Tram)

Authentieke en vierkante locomotief moet vanaf 2020 door 't Gooi rijden

LAREN/BLARICUM - De Stichting Gooise Tram heeft bij gemeenten en de provincie een investeringssubsidie van bij elkaar 385.000 euro aangevraagd, zodat deze in 2020 kan rijden. 'De nieuwe Gooise tram laat oude glorietijden herleven' en 'legendarische tram terug in The Gardens of Amsterdam' kopt het bestuur van de Stichting Gooise Tram in haar oproep aan de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren en Gooise Meren én de provincie Noord-Holland voor de terugkeer van de Gooise Tram in het noordelijk deel van het Gooi.

"Kunstenaars, dagjesmensen en rijke Amsterdammers bezochten sinds de aanleg van de Gooische Stoomtram - in 1881- de Gooise dorpen veelvuldig en lieten er hun sporen na. In dat spoor volgt de nieuwe Gooise Tram", is het idee.
De zogenoemde Leeghwater 18 - de authentieke groene vierkante locomotief destijds gebouwd door Henschel & Zn uit Kassel - zal twee rijtuigen gaan trekken: de GoTM 21 en de GS 22. De 21 meter lange rolstoeltoegankelijke combinatie gaat plaatsbieden aan 65 passagiers en rijdt 25 km per uur. Een kaartje kost circa 2,75 euro.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten