Afbeelding
Foto: Gemeente Eemnes

'Maak van je roze wolk, geen rookwolk'

Algemeen

EEMNES - Marvin van Baaren en Savanne van Baaren-Stalenhoef hebben vanmiddag van burgemeester Roland van Benthem en Utrechtse Veiligheidsregio-medewerker Saskia Pouw een geboortetas met daarin een rookmelder, een brandweerslabbetje én handige tips om het huis brandveiliger te maken.

Hun zoontje Levy Kai werd op 2 oktober geboren en toen zijn vader hem kwam aangeven op het gemeentehuis bleek Levy Kai de eerste baby van oktober te zijn in Eemnes. En daarom kreeg hij de brandweergeboortetas, als cadeautje van de Veiligheidsregio Utrecht vanwege de nationale Brandpreventieweken.

Oktober staat jaarlijks in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij aanstaande en jonge ouders. Onder de campagnenaam 'Maak van je roze wolk, geen rookwolk' maakt de VRU een start om te komen tot een brandveilige generatie. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Uit de krant