Wethouder Ton Stam adviseert vooral om het bestemmingsplan te komen bekijken.
Wethouder Ton Stam adviseert vooral om het bestemmingsplan te komen bekijken. Foto: Bob Awick

Meepraten over bestemmingsplan Centrum is 'belangrijk en nuttig'

Algemeen

LAREN - De gemeente Laren organiseert op 29 en 30 oktober in het Brinkhuis informatiebijeenkomsten over het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum. Volgens wethouder Ton Stam is het heel belangrijk en nuttig dat inwoners zich hierin verdiepen. Waarom? "Omdat dit plan van invloed is op hun directe woon- en leefomgeving."

Stam woont zelf al 26 jaar in Laren maar heeft - voordat hij wethouder werd - nooit iets meegekregen van (nieuwe) bestemmingsplannen. "In al die jaren heb ik nog nooit geweten dat ik me überhaupt moest interesseren in een bestemmingsplan", zegt Stam eerlijk.

Invloed
Hij realiseert zich pas de afgelopen jaren dat een bestemmingsplan van invloed is op de buurt waarin je woont. "Je krijgt er niet alleen mee te maken wanneer je een bouwvergunning wilt aanvragen, maar ook wanneer grond in je omgeving een andere bestemming krijgt. Het is dus wel degelijk heel belangrijk om mee te praten. Kijk daarbij vooral naar je eigen huis en dat van je buurman. Breng eigen ideeën in en als blijkt dat je een bestemming anders wilt, dien dan een zienswijze in", adviseert Stam.
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant