V.l.n.r.: Titie Mol, auteur Ronald van de Vate en Jan Mol.
V.l.n.r.: Titie Mol, auteur Ronald van de Vate en Jan Mol. (Foto: Wim Nieuwenhuis)

'Fanfare' blijkt nog immer populair

LAREN - In Singer Laren heeft eerder deze week de presentatie plaatsgevonden van het boek 'De zomerse Fanfare van 1958'. Auteur Ronald van de Vate neemt daarin de lezer mee terug naar Bert Haanstra's filmklassieker 'Fanfare', die met 2,6 miljoen bezoekers nog steeds de op een na meest bezochte Nederlandse speelfilm 'aller tijden' is.

De eerste exemplaren werden uitgereikt aan Titie Mol en Jan Mol (geen familie van elkaar); zij waren figuranten in 'Fanfare'.
Ronald van de Vate leidde vervolgens de film 'Fanfare' in, die afgelopen dinsdag exact zestig jaar geleden in première ging. Ook nu werd de film op groot doek vertoond. De aanwezigen hebben genoten, 'Fanfare' blijkt ook decennia later niet aan kracht te hebben ingeboet!

Bijzonder in dit boek zijn de door Bert Haanstra getekende storyboards, fraaie buitenlandse 'Fanfare'-filmaffiches en het enige bewaard gebleven affiche van de 'Fanfare'-filmvoorstelling in Giethoorn. De filmlocatiefoto's die assistent-cameraman Anton van Munster maakte in Giethoorn in het vroege voorjaar van 1958 geven een schitterend tijdsbeeld van het waterdorp.
Het boek 'De zomerse Fanfare van 1958' is vanaf nu te koop bij Singer Laren en alle andere boekhandels.

Meer berichten