Raadslid Niels Rood.
Raadslid Niels Rood. Foto: Bob Awick

D66 Eemnes over begroting: 'Het is een draak van een document'

Politiek

EEMNES - In de spreektekst voor de Algemene Beschouwingen die D66 Eemnes maandag inbrengt in het debat over de begroting 2019 in Eemnes, pleit fractievoorzitter Niels Rood voor meer transparantie.

"Het is een draak van een document. Sinds dit college begon zijn er zes volle maanden verstreken en het was toch echt wel mogelijk om de beleidsvoornemens uit het coalitie-akkoord en collegeprogramma, te vertalen in de begroting. Alle wettelijke vereisten maken het sowieso een dik boekwerk, maar om aan het begin van elk programma even op te nemen welke ambities er zijn en wat die mogen kosten, is toch niet teveel gevraagd", aldus Rood.

D66 pleit voor extra uitgaven voor gesubsidieerd muziekonderwijs op basisscholen, voldoende budget voor een fulltimer op klimaatbeleid en de mogelijkheid om in het nieuwe Huis van Eemnes hulp te vragen bij het invullen van formulieren en belastingen. Daar tegenover wil de partij minder oppotten en minder investeren in wegen en verfraaiing. De onroerendzaakbelasting zou volgens D66 met niet meer dan 1,4%, het inflatiecijfer hoeven stijgen.

De Algemene Beschouwingen beginnen maandag om 18.00 uur. De tekst van D66 is gepubliceerd op http://eemnes.d66.nl/publicaties/algemene-beschouwingen-d66-eemnes/

Uit de krant