Foto: PR

Lezing over de strijd tegen darmkanker

LAREN - De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert dinsdag 20 november van 20.00 tot 22.00 uur in het kader van de nationale leescampagne 'Nederland Leest'- met als thema 'Voeding' - een lezing over de strijd tegen darmkanker. Sprekers zijn Suzanne Bos-Heerkens en Luc Colemont. De toegang bedraagt 5 euro. Reserveren via www.bibliotheekhlb.nl.

Suzanne Bos-Heerkens werd op haar 21ste gediagnosticeerd met dikke darmkanker. Ze verloor het vertrouwen in haar buik, maar een onverwacht advies bracht haar verder: ze herwon het vertrouwen in haar lichaam toen ze zich ging verdiepen in de werking van de darmen.

Bos reist in haar boek Buikgevoel door haar leven met een darmziekte, waarbij ze haar eigen verhaal afwisselt met praktische informatie. Wat kun je verwachten van onderzoeken en operaties? Wat is de zin en onzin van alle recente informatie over de darmen als 'tweede brein', over darmflora en probiotica? Wat doet stress met je? Welke voeding is goed, en hoe kun je zorgen voor een ontspannen buik? Haar verhaal is niet alleen inspirerend voor mensen met een darmaandoening, Buikgevoel is geschikt voor iedereen die gezond wil leven..

Specialist
Elke dag sterven in Nederland veertien mensen aan darmkanker. Luc Colemont was meer dan 25 jaar maag- en darmspecialist in Antwerpen en oprichter van 'Stop Darmkanker'. Verschillende aspecten zijn belangrijk in een efficiënte strijd tegen deze ziekte. Het nut van bevolkingsonderzoek, welke symptomen op darmkanker kunnen wijzen, wat de mogelijkheden van behandeling zijn en hoe darmkanker hopelijk een zeldzame ziekte wordt. Darmkanker is vroegtijdig op te sporen en dan zijn de kansen op genezing veel groter. De focus ligt op vroegdiagnostiek; darmkanker is effectief te behandelen wanneer de ziekte tijdig onderkend wordt én laat juist darmkanker vaak al in de eerste stadia symptomen zien die als men er alert op is, adequate behandeling mogelijk maken.

Meer informatie is te vinden op: www.stichtingdarmgezondheid.nl, buikgevoel.net en stopdarmkanker.be.

Meer berichten