Joey Franken scoort middels een penalty de 1-1.
Joey Franken scoort middels een penalty de 1-1. Foto: PR

Op grauwe zaterdag schijnt voor SV Laren'99 toch de zon: 1-4 winst

Sport

LAREN - Een donkere, koude zaterdagmiddag bracht toch nog een kleine dertig supporters naar Amsterdam Zuid-Oost, waar het onderaan staande Robin Hood gastheer was van SV Laren'99.

Het werd geen makkelijke middag voor het elftal van trainer Robert Tessaro; Robin Hood liet zien dat ze wel degelijk kan voetballen. Laren'99 gaf de frivole spelers teveel ruimte, waardoor de eerste helft voor de Amsterdammers was. Dat leidde tot een treffer in de 42ste minuut, waarbij doelman Ingmar van Rosmalen zich verkeek op een schot nadat hij in een eerdere fase handelend moest optreden. De morrende supporters vroegen zich af waarom zij de reis naar Amsterdam waren aangegaan.
Waarschijnlijk was trainer Tessaro dezelfde mening toegedaan en heeft hij zijn team tijdens de theepauze gemotiveerd om in de tweede helft beter te presteren. Zijn woorden hadden hun uitwerking en het publiek kreeg een veel betere tweede helft te zien. In de 50ste minuut werd Jeroen Roest onreglementair afgestopt in het strafschopgebied en mocht Joey Franken zijn tiende treffer van dit seizoen noteren. Laren bleef de meer dan bovenliggende partij en in de 60ste minuut werd een mooie combinatie tussen Franken en Jordi Karssen afgerond door de laatstgenoemde: 1-2.
Tegenstander Robin Hood kreeg het daarna nog moeilijker. In de 85ste minuut tekende Franken zijn tweede treffer aan: 1-3.
Het slotakkoord was wederom voor Karssen en met een mooie laatste treffer bekroonde hij het goede spel in de tweede helft en kon Laren met een 1-4 overwinning huiswaarts keren.

Zaterdag 1 december om 14.30 uur de thuiswedstrijd Maarssen.