Jaap en Annelies bij Ons Genoegen, waar de kerstbomen door Raboes-scouts werden versierd.
Jaap en Annelies bij Ons Genoegen, waar de kerstbomen door Raboes-scouts werden versierd. Foto: Bob Awick

Bijzonder Laren Lichtjesweekend in hartje Laren op 7, 8 en 9 december

Algemeen

LAREN - Laarders Jaap Smuling en Annelies van der Steen zijn al maanden in de weer om van de maand december een échte feestmaand te maken. Een sneeuwstorm vorig jaar gooide roet in het eten van de tweede Larense Lichtjesavond. Binnen no-time lag er een dik pak sneeuw, waren de wegen spekglad en bleven bezoekers - logischerwijs - massaal weg. Bijzonder Laren gaat dit jaar in de herkansing, en spreidt het risico door niet één avond maar een heel weekend te organiseren.

En vanaf vrijdagavond 7 december is het zover. Zodra het duister invalt, gaat de straatverlichting in het centrum uit en zorgt een lint van duizenden ledlichtjes en de sfeerverlichting in de bomen voor een feeërieke sfeer. De etalages zijn in kerstsfeer en de door de Raboes-scouts aangeklede kerstbomen staan te pronken.
Muziek is er dat weekend volop. Het programma begint vrijdag om 17.00 uur. Voor het Brinkhuis wordt daartoe een podium en op de Nieuweweg een tent opgebouwd. Daar vinden optredens plaats van onder meer mannenkoor De Speuit, Harmonie St. Jan en MCC Next plaats. "Wij zijn bijzonder verheugd over de spontane medewerking die wij van alle kanten ontvangen", zeggen organisatoren Jaap Smuling en Annelies van der Steen. De winkels zijn open tot 21.00 uur. Singer Laren heeft in de programmering rekening gehouden met de Lichtjesavond, want de Larense Madelijne Kool staat daar pas om 21.00 uur op de planken met 'De HaHaHandleiding Kerst 2018!'. Het wordt een avond vol verrassingen, muziek, humor en nutteloze tips.

Lees verder in de digitale editie

Lichtjesavond 2016 trok wel 10.000 bezoekers.
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant