Tijdens de wedstrijd Altius-SV Laren'99.
Tijdens de wedstrijd Altius-SV Laren'99. Foto: Timmerman

SV Laren'99 met 2-1 onderuit tegen Altius

Sport

LAREN - Na een verliespartij in Hilversum - tegen Altius - is SV Laren'99 in het klassement teruggevallen naar de middenmoot (5de plaats).

Het was voor de eerste keer in de voetbalgeschiedenis dat de eerste elftallen elkaar in competitieverband troffen. Immers Laren speelt pas een jaar op zaterdag. "Het was jammer dat dit niet op het grashoofdveld van de thuisclub kon plaatsvinden, maar op het naastgelegen kunstgrasveld. Men was bang dat het op het eind te donker zou worden en daarom op dit veld dat van kunstlicht is voorzien", laat SV Laren'99-woordvoerder John Timmerman weten.

"En op deze niet geweldige ondergrond blies ook de zeer stevige wind van doel tot doel. Daardoor werd er van Laren kant vaak moeizaam gecombineerd. De bal werd nogal eens door de wind op sleeptouw genomen en op dit veld bleven ballen hoog opstuiten. Het begin was aftastend van beide kanten. Laren had de wind tegen en het spel golfde heen en weer. Veel echte kansen waren er niet maar toch wel wat mogelijkheidjes aan beide kanten." Het leek te gaan naar een 0-0 ruststand, maar tien minuten voor rust verkeek doelman Ingmar van Rosmalen zich op een vrije trap vanaf veertig meter. De als voorzet bedoelde bal werd door de wind gegrepen en zeilde over de vertwijfeld springende doelman onder de lat (1-0).

De tweede helft begon Laren ongewijzigd en moest ook aandringen. Timmerman: "De sterke meewind was echter vaak een probleem in de combinatie. Dieptepassjes waren nu vaak net te hard op deze ondergrond. En tot afstandschoten kon ook niet worden gekomen." Trainer Robert Tessaro bracht nog wat wissels aan. Stijn Cremers kwam erin en ook Jeroen Roest. Veel verschil maakte dit echter niet. Altius zat niet stil en wist vaak via hun snelle rechterspits de achterlijn te halen. De goed teruggelegde ballen werden gelukkig voor de Laarders slecht en slordig ingeschoten. In de 80ste minuut werd zo'n uitval toch afgewerkt 2-0. Hierna ging bij Laren alles op de aanval en de mee naar voren gekomen centrale verdediger Wouter Boogers wist de aansluittreffer te maken 2-1. Helaas was de tijd te kort om nog een keer het net te vinden.

Volgende week zaterdag 15 december om 14.30 uur speelt SV Laren'99 op het Schuikerkpad de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen AH ’78 uit Huizen.

Uit de krant